MERSİN / YENİŞEHİR - Dr. Kamil Tarhan İlkokulu

Mrt

“Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar” projesi kapsamında “Temiz Eller Ritimle İlerler”kampanyasıyla bugün okulumuzun istekli velileri ile Sevgi ALTINIŞIK kolaylaştırıcılığında kağıt sabun yapım atölyesi düzenlenecektir.

Mrt

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği büyük mücadelenin en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu zafer, milletin birlik ve beraberliğinin, vatan sevgisinin ve kahramanlık ruhunun simgesidir. Başta ulu önder Mustafa Kemal Atataürk olmak üzere tüm şehitlerimize saygı sevgi ve minettle anıyoruz.

Mrt

Günün anlam ve önemini Sınıf öğretmeni Fahri DERELİ öğretmeniz öğrencilere anlattı. Mehmet Akif ERSOYA yazılan mektupları öğrencilerimiz okudular.İst

kiklal Marşımız büyük bir çoşkuyla okunarak  Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm istiklal kahramanlarımızı anmış olduk.

Şbt

Okulumuzu ziyaret eden Sayın  Valimiz  Ali Hamza PEHLİVAN,okulumuzu gezerek veliler le ve öğrencilerle sohbet etti,öğretmenlerimizle konuşarak sorunlarını dinledi bizleri çok mutlu etti.Kendisine teşşekkür ediyoruz.

Şbt

Atatürk'e Vefa Valizi okulumuzda. 81 ili gezen valizimizin içine Atatürk ile ilgili yaptığımız çalışmaları koyup sıradaki okulumuza kargoladik . Eserler 18 Martta Ankarada gerçekleşecek olan sergide Atatürk severler ile bulusacak

Ock

SON HAFTA ETKİNLİKLERİN DEN OLAN AKIL VE KEELİME OYUNLARINI ÖĞRENCİLERİMİZ EĞLENCELİ VE EĞİTİCİ VAKİT GEÇİRMİŞ OLDULAR

Ock

Son Hafta Etkinlerin de Bilgi Yarışmamızda vardı öğrenciler örenerek yarıştılar.

Ock

Son hafta etkinlikleri kapsamında okulumuzda öğrencilerimiz Hitabet Oyunu Oynayark Keyifli zaman geçirdiler.

Ock

Okulumuzda eko-okul kapsamında yapılan “Geri Dönüşüm” konulu şiir yarışmasını kazanan öğrenciler ödüllerini alırken mutlu ve heyecanlıydılar. Törenin ardından yarışmaya katılan bütün öğrencilerin şiirleri okul panosunda sergilendi. Etkinliğe katılan ve geri dönüşümle ilgili farkındalığın artmasına katkı sunan tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ock

Geri dönüşüm konusunda ülkemizdeki ve dünyadaki gazete ,dergi ve web  de yer alan haberler eko- okul panosunda sergilendi.

Ock

Dönem sonu faaliyet kapsamında en sevdiğini paylaş etkinliği yapıldı.Öğrenciler en sevdiğini eşyanın hikayesini anlatarak birbirlerine hediye ettiler.

Ara

Okulumuz  "Out and About - Açık havada öğrenme yoluyla işlevsel bilginin geliştirilmesi"adlı Erasmus+ Projesinin finalini İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Anamur Salonunda gerçekleştirdiği etkinliğe   İçe Milli eğitim Müdürümüz M.Necmeddin DİNÇ, katılarak bizleri yalnız bırakmadığı için teşşekkür ediyoruz.

Okulumuzun da ortağı olduğu Out and About adlı Erasmus+ projemizin çoğaltıcı etkinliği 27.12.2023 Çarşamba günü geniş bir katılımla Suphi Öner Öğretmenevi Anamur Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında  gerçekleştirilen bu özel etkinlikte; proje koordinatörü Sevgi Altınışık; Sırbistan ve Yunanistan'dan ortaklarımızla ders planlarından ve diğer ortam aktivitelerinden oluşan bir koleksiyonu, Jagodina Eğitim Fakültesinin geliştirdiği  araştırmayı ve geliştirilen dijital oyunu tanıtmıştır. Ayrıca projeye katılan İsmail Can Uzun ve Zehra Günay öğretmenlerimiz ve Yiğit Efe Altın da  deneyimlerini paylaşmıştır. Aynı zamanda projenin sergi açılışı da Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Necmeddin Dinç'in tarafından gerçekleştirilmiştir.

Ara

Ana- A şubesi öğretmeni Aygün BİRİCİK öğretmenimiz öğrencilerine yeni yıl  hediyeleri ve kardan adam pastası alarak öğrencilerini sevindirdi.

Ara

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2023 YLSY Tanıtım Afişi tüm velilerimize duyurulur.